Bár különböző indokok alapján több jó jelölt is lehetne, de mi a legvalószínűbb forgatókönyvet vesszük alapul, hogy a két nagyobb tömb jelöltje nyer.
Véleménycikk.Nyer a kormánypárt és nyer Vitályos.

Vitályos lényegesen agilisebb, mint elődje, Fideszen belül a fiatalabb generáció tagja.Az elmúlt évben magas fordulatszámon intézkedett, ezért várhatóan az eddigieknél több fejlesztés valósulna meg. 

Nyer a kormánypárt és Buzinkay nyer.

Buzinkay a konfliktusteremtő stílusával várhatóan gyorsan a partvonalon kivül kerülne és nehezen tudná érvényesíteni a körzet érdekeit.

Nyer az ellenzék és nyer Buzinkay.

Buzinkay számára ez az egyetlen jó forgatókönyv, bár ennek ellentmond, hogy az ellenzék soraiban amúgy sem túl népszerű ( 2020-ban még a Momentum elnökségéből is kikerült ) Buzinkay az előválasztás során még a helyi szövetségesei közül is sokakat magára haragított. Ráadásul volt iskolatársa, a Momentum eddigi vezetője, Fekete-Győr András is megbukott, így forrásaink csak remélni tudják, hogy ennek a forgatókönyvnek megvalósulása esetén meglesz a kellő érdekérvényesítő képessége és nem nyomják el a nála erősebb új képviselők. Arról nem beszélve, hogy míg Buzinkaynak nincs esélye listáról a Parlamentbe jutni, addig Vitályos listán elfoglalt 56. helye ez esetben is érhet mandátumot. Ez esetben folyamatosan olyan bizonyítási kényszerben lenne, melyben még valószínüleg sosem volt része és az ellene indult büntetőeljárások alapján nehezen viseli még a jóval kisebb nyomást is.

Nyer az ellenzék és Vitályos nyer.

Ez esetben több alternatíva is előfordulhat. Felmerülhetne, hogy a szintén agilis Vitályos is partvonalon kivül találhatja magát, de ez esetben a mostani ellenzék ugyanúgy viselkedne mint az ezért kritizált Fidesz, így erre több ellenérvet is találtunk. 
Vitályos tapasztalt politikus, kifejezetten jó retorikai képességekkel. Ha győzelme esetén a jelenlegi ellenzék bizonyítani akar a választóinak, kénytelen legalább ugyanakkora teret adni a Fidesz képviselőinek, hisz ellenkező esetben folyamatos és jogos kritikának lesznek kitéve, amelyet a Vitályos könnyen a maga javára fordíthat. Nem elfeledve, hogy az önkormányzati választások sincsennek túl messze, ha ott is nyerni akar az Összefogás akkor nem engedhet ki, ezért véleményünk szerint ebben a helyzetben kellő érdekérvenyesítő képessége lenne az önkormányzati képviselőnknek.


Vissza

Rólunk

Hamarosan...

Közösség

Kapcsolat

info@kalaszinaplo.hu