2020.05.22.    GK

Az előző, rendészekkel foglalkozó cikkünk kapcsán érkezett egy olyan privát üzenet, amely nagyon súlyos váddal illeti Dr. Göbl Richárd polgármester urat. Dr. Göbl.jpg


kalászi napló polgi fenyeget.jpg

A mellékelt üzenet szerint Dr. Göbl Richárd egy közlekedési ügyben a vele szemben intézkedő rendészet munkatársait kirúgással fenyegette meg. Bár semmilyen pontos tényt nem jelölt meg a küldő, de az üzenet olyan súlyos állítást tartalmaz, aminek megpróbáltunk utánajárni.


Miközben ezt a vádat próbáltuk ellenőrizni, több olyan dologgal is találkoztunk, ami arra utalhat, hogy városunk vezetése részére a rendvédelemben dolgozók tényleg háttérbe szorulnak.

Városunk rendészetének évek óta saját facebook oldala volt, több ezer követővel. Annyira népszerű volt, hogy még az index is írt róla egy kisebb cikket. Az új kommunikációs vezetés első dolgainak egyike volt ennek az oldalnak a megszüntetése.
Ahogy a múltkori cikkünkben is írtuk, Dr. Udvarhelyi István erős rendészetet épített ki Budakalászon, ahol 10 fő dolgozott, komoly technikai apparátussal a hátuk mögött. A választások után az önkormányzat ezt a létszámot 8 főre csökkentette, ráadásul eladva a városi közlekedés leghatásosabb eszközét, a robogókat is. Így most városunk volt rendészei és robogói Pomáz biztonságát vigyázzák.


kalászi robogósok.jpg

Megdöbbentő volt és sokan fel is háborodtak, amikor április 24.-én a Rendőrség napján az önkormányzat egy kommentben közölte, "Budakalásznak nincsennek saját rendőrei" és megköszönte a szentendrei és a pomázi rendőrök munkáját. Ez azért vált kínossá, mert a budakalászi Őrsparancsnok úrnak kellett kommentben jelezni, hogy Budakalásznak 2013.február 1.-étől van saját rendőrőrse.

A kutatásunk során több, a budakalászi belügyekben járatos emberrel beszéltünk, akik közül pletyka szinten már többen is hallottak arról, hogy Dr. Göbl Richárd egy intézkedést fenyegetéssel próbált megakadályozni. De ennek ellenére olyan személlyel nem sikerült beszélnünk, aki az esetet tényszerűen megerősítette volna.


Ezért a cikk megjelenése előtt 24 órával, a fentiekkel kapcsolatban elküldtük kérdéseinket az önkormányzat és a polgármester úr részére.

megkeresés kalásznak.jpg

A kérdéseinkre a cikk megelenése előtti 24 órában és a megjelenést követően sem érkezett válasz.
Amint válaszolnak, cikkünket frissítjük.


GK

 

 


Vissza

Rólunk

Hamarosan...

Közösség

Kapcsolat

info@kalaszinaplo.hu