Bár vélhetően kevesen olvasták dr. Göbl polgármester március 15-i ünnepi beszédét, számunkra mégis érdekes volt olvasni az aktuálpolitikai utalásokat a szövegben. Közszájon forog, hogy mivel dr. Göbl polgármester csak tessék-lássék módon van jelen Budakalász életében, ezért Péterffy Gábor, a polgármester kabinetvezetője írja meg a beszédeit, vagy válaszol helyette emailben, időnként a saját e-mailcíméről. A márciusi beszédben szerepel ez a részlet, melyben erősen áldozatnak tünteti fel a budakalászi önkormányzat vezetését. „Vannak, akiknek a hatalom megszerzéséért vívott küzdelemben semmi sem drága. Gátlástalanul, gyakran nevüket, arcukat nem vállalva gyalázzák ellenfeleik tisztes helytállását. A sajtószabadság fogalmát félremagyarázva, elferdítve visszaélnek korunk és a közösségi média adta szinte határtalan nyilvánosság lehetőségével. Sunyi módszerekkel igyekeznek sárba tiporni ellenfeleik becsületét.”

 A poszt után pár nappal kiderült, hogy a Bíróság első fokú ítélete szerint 21 millió Ft-ba kerül a városnak az elöző jegyző, Dr. Udvarhelyi István jogtalan kirúgása. Rogán László, volt polgármester erről egy hosszas posztban emlékezett meg, felemlegetve, hogy a régi jegyző jogtalan eltávolításának az oka az volt, hogy a dr. Göbl Richárd polgármester Deák Ferencet nevezhesse ki jegyzővé. Azt a Deák Ferencet, aki folyamatosan negatív hírét kelti Budakalásznak. Noha pár nappal korábban írt beszédben, még a hatalom megszerzése érdekében kerültek szóba a nevüket, arcukat nem vállaló személyek, most ennek ellenére a választáson vesztes Rogán László oldalán jelentek meg olyan, arcukat nem vállaló komentelők, mint egy téglafalas, Torrentés profilképet alkalmazó, profilja alapján Veszprémben lakó Kovács János. De megjelent ott egy a profilja alapján Budakalászra költöző Székely Bélyeg nevű és profilképű kommentelő is, ezzel a kommentel: „Azt jól lkátom, hogy 259 nap szabadságot kellene most10 millióért kifizetni? Hogyan lehetséges ennyi szabadságot évek alatt összeszedni? Próbálnád meg ezt egy normál munkahelyen a főnöknek beadni, ez egy székely viccnek is elmenne.”

 

Minimális kutakodással kideríthető, hogy a Székely Bélyeg profilt valószínűsíthetően Péterffy Gábor, a város kabinetvezetője használja.

Többen azonnal rájöttek, ki van a kamuprofil mögött, meg is kérték, hogy vállalja fel a valódi nevét és az arcát, de ez a mai napig nem történt meg. Bár a profil továbbra is aktív maradt, a város oldalán is lájkolt posztokat, de a kritikus kommentek után Rogán László oldalán már válasz nem érkezett. 
Azóta ezt az információt Péterffy egyik munkatársa is megerősítette.
Péterffyről régóta tudni lehetett, hogy több énje van, már lebukott azzal is, hogy a polgármester nevében a saját email címéről válaszolt.

De ki az a Péterffy Gábor? A 2011 Egyesület egyik alapító tagja, a polgármester kabinetfőnöke, aki egyben a tényszerű, hiteles, városi kommunikációért is felelős. Ő az, akit sokan a polgármester helyett a város valódi írányítójának tartanak, aki a háttérből mozgathatja a szálakat, miközben a felelősség az iratokat olvasás nélkül aláíró Dr. Göbl polgármestert terheli. Bár a polgármester beszédében ez található: „A mi fegyverünk a tisztesség, szakmai tudás, az egyenes beszéd.” , a valóság a fentiek alapján mást mutat.

Péterffy úr. Szeretnénk nagyjából Önt idézni: “Vannak, akiknek a hatalom megszerzéséért megtartásáért vívott küzdelemben semmi sem drága. Gátlástalanul, gyakran nevüket, arcukat nem vállalva gyalázzák ellenfeleik tisztes helytállását”


Vissza

Rólunk

Hamarosan...

Közösség

Kapcsolat

info@kalaszinaplo.hu