Lezárták az áruházakhoz vezető utat. Valóban ez volt a legjobb döntés?

A polgármester hétvégi döntése egyben lezárta a gyalogos útvonalat, ahol a helyi lakosok, illetőleg a HÉV-vel érkezők az áruházakat megközelíthették.
Helyszínre érkezésünkkor többen is olvasgatták a lezárást elrendelő papírt és tanácstalanul érdeklődtek, hogyan juthatnak el vásárolni?

omszk lezárás.jpg

Egy helyi lakos sietett a segítségükre, aki elnavigálta őket a kutyafuttatóból induló kis zugösvényre, ahol szeméttengeren és bokatörési lehetőségeken át vezet az út az áruházakig.

auchan út1.jpg


Az önkormányzat a Facebookon az ingyenes buszjárat mellett ezt az ösvényt ajánlja közlekedési útvonalként, ezért kollegánk megtekintette az ösvényt.


Auchan út3.jpg Auchan út4.jpg


A képek láttán több kérdés merült fel szerkesztőségünkben.

Ha ide terelik az embereket, nem tartanák illendőnek, hogy intézkedjenek a szemét összeszedéséről?
Ki lesz a felelős, ha a láthatóan gondozatlan, göröngyös útszakaszon megsérül valaki?
Ráadásul az útszakasz elhagyatott, beláthatatlan, sok idő is eltelhet mire észreveszi ezt valaki, így komoly időveszteség is keletkezhet, míg a sérült személy orvosi ellátáshoz juthat.
Az önkormányzati indoklás szerint "A sétány megnyitása sem opció, hiszen akkor egy szűk útra terelnénk az embereket, ahol nehezen kivitelezhető a minimum 1,5 méteres távolság megtartása."
Vírusvédelmi szempontból miért jobb egy tágas betonútról beterelni az embereket egy szűkebb, koszos és balesetveszélyes ösvényre, ahol a szemből érkezők esetén még az 1 méter távolságot tartani is nehezen megoldható?


Kérdéseinket elküldtük az önkormányzat részére is, várjuk visszajelzésüket.

Az önkormányzat erre a kérdésre vonatkozó válaszát szó szerint ídézzük: 

"Válaszul szíves figyelmébe ajánljuk a város hivatalos médiafelületein olvasható legfrissebb hivatalos információkat:  https://www.facebook.com/budakalaszvaros/posts/2881448155258366?__tn__=K-R "


Vissza

Rólunk

Hamarosan...

Közösség

Kapcsolat

info@kalaszinaplo.hu