Előre szólunk, nem fogjuk megmondani kit válasszál, ezt a döntést neked kell meghoznod. Mindössze megosztjuk a jelöltek önéletrajzát és rövid összegzést irunk a róluk taláható hírekről.
A döntés és a felelősség a tiéd.


 

A Mi Hazánk jelöltje, Pál Béla

Ismert önéletrajz: 
"Pál Béla helyi képviselőjelöltünk 1965-ben született, a Mi Hazánk Mozgalom budakalászi szervezetének elnöke. Érettségi után vállalkozó lett, majd felsőfokú szaktanácsadó oklevelet szerzett. Tanulmányait gazdaságinformatika szakon, majd magyar néptanító-, magyarságkutató szakon valamint Aranykalászos Gazda képzésen folytatta.  Hobbija a vízilabda, az olvasás, a szőlészet és a kertészkedés. 27 éve él Budakalászon gyermekeivel, unokáival. Felesége nívódíjas fényképészmester. Cégvezetőként Budapesten dolgozik. Az általa közel 19 éve vezetett országos irodahálózattal rendelkező cég több elismerésben részesült.  2014 és 2019 között Budakalászon önkormányzati képviselő volt. Elvhű, következetesen és megingathatatlanul nemzeti emberként ismerik."

Saját információink: Pál Béla régi Jobbikos, majd Mi Hazánkos önkormányzati képviselő volt. Akik ismerik, kiemelik tisztességét és elhivatottságát. Negatív kritika nem merült fel vele szemben, bár a pártját sokan Fidesz irányultságúnak tartják, Pál Béláról a forrásaink megerősítették, hogy helyben sokszor kritizálta és vizsgálta a helyi ügyeket.

 

 

A Memo jelöltje, Polocsányi Béla

Ismert önéletrajz:
"Polocsányi Béla vagyok, Pest megye 3. számú választókerületének képviselőjelöltje. Több évtizede élek a Dunakanyarban, Leányfalun. Független vállalkozói múltam során szerzett tapasztalataimmal és a Megoldás Mozgalom által kínált lehetőségekkel korszerű megoldásokat nyújthatnék a térségben felmerülő problémákra. Fontosnak tartom, hogy a magyar fiataloknak versenyképes, digitális jövőt teremtsünk meg. Úgy gondolom, hogy a digitális fejlődés és a technológia széleskörű megismertetése, alkalmazása hozza el a sikeres jövőt Magyarországnak. Tenni akarok és tenni is fogok ezen lehetőségek kihasználásáért, megvalósításáért. Elég akarattal, alázattal és céltudatosággal, valamint megfelelő pénzügyi háttérrel és szakmai ismerettel egy virágzó kerületet hozhatunk létre! Szívvel, lélekkel és bátorsággal."

Saját ismereteink.
Leányfalun vezet egy egészséggel foglakozó tanácsadó céget. Az alábbi Facebook oldalon lehet követni.

 

Az MKKP jelöltje, Kövedi Miklós

Saját ismereteink: Író, humorista, műforditó. Rendszeresen publikál a szeretlekmagyarorszag.hu oldalon. Tisztessége, helyes értékrendje megkérdőjelezhetetlen, ő az MKKP Mikulása és a közösségi projektekben is rendszeresen részt vesz. Ezen a Facebook oldalon lehet követni. 


 

A Munkáspárt és az ISSZOM jelöltje, Pálmai Béla

Saját ismereteink:
A munkáspárt színeiben rendszeres indulója a környékbeli választásoknak. Egyéb információt nem sikerült róla felderíteni. Normális Élet Pártja jelöltje, Tihanyi Csaba

Ismert önéletrajz:
"Budapesten születtem 1970ben. A Vági István Építőipari Szakközépiskolában, épületgépész szakon végeztem. Középiskola után a Fővárosi Gázműveknél dolgoztam, mint művezető.
1989-ben technikusi végzettséget szereztem, majd épületgépész vállalkozó lettem - mellette beiratkoztam a Modern Üzleti Tudományok Főiskola gazdasági szakára.
Klímatechnikában, hőszivattyús-, energia-takarékos rendszerek telepítésben és forgalmazásában tevékenykedtem. Közben kipróbáltam magam a kereskedelem és vendéglátás egyéb területein is, de végül mindig visszatértem az épületgépészethez.
Az üzleti életen kívül nagyon fontosnak tartom az emberek testi-lelki segítését, ezért hoztam létre a Lélekvirág spirituális központot, amit évekig üzemeltettem.

Soha nem politizáltam, de kívülről mindig szerettem „beleszólni” a dolgok menetébe. Mélységesen felháborít, hogy az elmúlt évtizedekben nem lehetett NORMÁLIS (nem korrupt, hazug, idegen befolyástól mentes) képviselőket választani.
Már jóval a koronavírus „járvány” kirobbanása előtt követtem dr. Gődény György munkásságát, és amikor egyértelművé vált, hogy rengeteg ellentmondás van a kormány intézkedései és a valóság között, akkor megfogalmazódott bennem, hogy én is beállok a köré szerveződő közösségbe.

Szabadidőmben aktívan siklóernyőztem, valamint a vitorlázó repüléssel is foglalkoztam. Szeretek utazni, búvárkodni és természetet járni feleségemmel és kisfiúnkkal."


A Fidesz jelöltje, Dr. Vitályos Eszter

Ismert önéletrajza:
1979.-ben született Budapesten.

 

Hívő, református családból származik, a felmenői között voltak papok, lelkészek. Dédapja, Kardos János ügyvéd óriási példaképe. Az egyház világi elkötelezettjeként a Dunamelléki Református Egyházkerület főgondnoka volt. A második világháborút követő egyházüldözések idején olyanok védelmét látta el, mint Ordass Lajos püspök, Esterházy Pál és Tóth Ilona. A politikai perekben végzett védőügyvédi tevékenységével bátor, kockázatot vállaló magatartásával, elszánt kiállásával, jogászi felkészültségével dédapja széleskörű megbecsültséget vívott ki nem csak magának, hanem az egész magyar ügyvédtársadalomnak.

 

A Budapesti Evangélikus Gimnáziumban érettségizett, majd a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen szerzett jogi diplomát 2005-ben.

18 évesen elköltözött Budapestről egy Szentendrei szigeti kis településre, Pócsmegyerre. Itt 2006-ban és 2010-ben is megválasztották önkormányzati képviselőnek és társadalmi megbízatású alpolgármesternek. Ezekről a tisztségekről 2012-ben mondott le.

 

2001 és 2006 között a CIB Bank telefonos ügyfélszolgálatának csoportvezetőjeként dolgozott. 2006 és 2010 között Leányfalun a Polgármesteri és Jegyzői Titkárság vezetője volt. Ezt követően 2012 júliusáig az Országgyűlés Hivatalában kabinettitkári feladatokat látott el, majd egy évet a Miniszterelnökségen töltött a Parlamenti Ügyekért Felelős Helyettes Államtitkárság szakmapolitikai főosztályvezetőjeként.

 

2013-ban Lázár János a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) jogi és gazdasági elnökhelyettesévé nevezte ki. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség megszüntetése után a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikáért felelős helyettes államtitkára lett.

2014 és 2018 között a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkáraként tevékenykedett.

 

2018. május 22. óta az Emberi Erőforrások Minisztériuma európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára.

 

Egy fiú és egy lány gyermek édesanyja."

Saját ismereteink:
2021-ben tűnt fel a Pest 3-as körzetben, lendületével teljes ellentéte a sokszor láthatatlan elődjének. Kritikusai és kedvelői is ezt a mindent elsöprő lendületet emelik ki vele kapcsolatban, az ellenzékiek sokalva, a kormánypártiak dicsérve. Feltűnése óta rengeteg bejelentést tett a körzetbe tartozó települések részére érkező támogatásokról. Rendszeres fórumokat tart, állandó résztvevője a települések jobboldali közösségi életének. Kritikaként róják még fel neki, hogy nem állt ki vitatkozni jelölt ellenfeleivel. 

Ezen a Facebook oldalon lehet követni.
Az Összefogás jelöltje, Buzinkay György

Ismert önéletrajz:
Politológus-közgazdász. Korábban a Momentum Mozgalom elnökségi tagja volt. 

Édesapja Buzinkay Géza történész, az MTA tudományos munkatársa,édesanyja Rozsnyai Krisztina, a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság szakreferense. Apai ági felmenői révén a történelmi Buzinkay család tagja. Szentendrei lakos.
Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen végzett politológia alapszakon, ezután a Budapesti Corvinus Egyetemen közgazdálkodás és közpolitika mesterszakát végezte.

2018-ban Hajdú-Bihar megyében 0,8 %-ot ért el az országgyűlési választásokon, míg 2019-es önkormányzati választásokon  kevéssel kapott ki összellenzéki jelöltként Bp. V.kerületében egyéni képviselőként. 

 
Saját ismereteink:
Nem Buzinkay számított az előválasztás esélyesének, de részben a jó kampányának köszönhetően, részben pedig feltehetően  az utolsó pillanatokban az összellenzéki szövetségesét, az esélyesebb Pál Gábort támadó videónak, megnyerte az előválasztást.
A támadó retorikájának köszönhetően több konfliktusa támadt, büntetőeljárások folynak ellene, ezekről itt írtunk bővebben.
Előnyei között emlegetik, hogy jól használja az internetet és mindent megtesz a sikerért. De informátoraink szerint pont ez a mindenkin átgázolás a fő hátránya is, még az ellenzéki szavazók között is megosztó a személye, politikai szövetségeseinek egy része sem kedveli.
Folyamatos kritika vele szemben, hogy 33 évesen még sosem volt munkahelye.
A képviselőjelölti vitát ő csak számára kedvező feltételekkel vállalta volna.


Ezen a Facebook oldalon lehet követni.Vissza

Rólunk

Hamarosan...

Közösség

Kapcsolat

info@kalaszinaplo.hu