Káosz a parkokban.

Hétvégén zarándokhellyé alakul Budakalász. A környező városokból a jó idő beköszöntével özönlenek az emberek a budakalászi Omszk-parkba és a Duna-partra, megzavarva a környék nyugalmát, nehezítve az itteni lakosok életét.

A fentiekre reagálva önkormányzat március utolsó napjaiban lezáratta az Omszk-park és Duna-part parkolóját, ezzel nehezítve a turista forgalmat. Az ötlet dicsérendő, de az első főpróba katasztrofálisra sikerült. Mivel nem lett kellően kommunikálva, a helyi lakosokkal kiegészülve a környékbeli városok lakói ellepték a területet. Ennek köszönhetően teleparkolták a környező utcákat, ráálltak a fűre, ahol szabad helyet találtak. Több lakossági panasz is érkezett arról, hogy mellékhelységek hiányában az emberek nyilvános WC-ként kezelték a bokrokat, vagy az eldugottabb helyeket.
A rendőrség leterheltségének köszönhetően, az intézkedés a helyi rendészekre maradna, akik a hírek szerint tették becsülettel a dolgukat, de a nem bírtak az ideérkező áradattal.

Reményeink szerint a várható heti áradatot egy nagyobb létszámú rendész csapat biztosítja és ajánlatos lenne táblák kihelyezését is megfontolni.

Omszk park

Duna part


Vissza

Rólunk

Hamarosan...

Közösség

Kapcsolat

info@kalaszinaplo.hu