Ismét hétvégi közterület-használati szigorítások Budakalászon

Országszerte május 3-áig hatályban maradnak a koronavírus-járvány miatt elrendelt, jelenlegi korlátozó szabályok, az települési önkormányzatok pedig ismét saját hatáskörben dönthetnek a hétvégi helyi korlátozásokról.

Figyelembe véve a helyi sajátosságokat, számos település vezetője döntött úgy a megelőző hétvégén is, hogy saját hatáskörben él a lehetőéggel és szigorúbban rendelkezik a hétvégi közterület-használatról.

Összhangban a pilisi régió településeivel és a szomszédos fővárosi kerületekkel, Budakalászon is maradnak a szigorúbb rendelkezések, így az április 25-26-i hétvégén az alábbi lezárásokra számíthatnak:

⭕️ Ismét lezárjuk az Omszk parkot, de mérlegelve az előző hétvége tapasztalatait, illetve a beérkező lakossági igényeket és jelzéseket, erre a mostani hétvégén délelőtt 10.00 órától kerül sor, hogy a bevásárlóközpont a reggeli óráktól 10.00 óráig a Tanító és a Sport utca felől a Kahl am Main sétányon keresztül gyalogosan is megközelíthető legyen. A 65 év felettiket ezzel együtt továbbra is arra kérjük, kerüljék el a forgalmasabb üzleteket, különösen hétvégén! A park újbóli megnyitásának időpontja mindkét napon 19:00 óra.
omszk lezárás

⭕️ A Kálvária parkot szintén reggel 10.00 és 19.00 óra között zárjuk le.

Egyeztetve az Óbuda-Kalász Horgászegyesülettel horgász napijegy az Omszk-tóra a lezárás miatt a hétvégére nem váltható.

⭕️ A Duna-parti területen ezen a hétvégén is teljesen lezárjuk a járműforgalom elől a Lupaszigeti utat és a mellette futó kerékpárutat a METRO áruházi kihajtót követően a Duna-part irányába.

Aki a területen nem rendelkezik állandó lakcímmel, tartózkodási hellyel, de szüksége van pl. munkavégzéshez behajtási engedélyre, az írásban kérelmet nyújthat be az info@budakalasz.hu címre az alátámasztó dokumentumok csatolásával (pl munkáltató által kiadott igazolás).

‍ Azok számára, akik biciklivel közlekednek ezen a két napon, a budai oldalon a Budapest és Szentendre között, a 11-es út mentén futó tranzit kerékpárút használatát javasoljuk, a Megyeri híd irányából azonban - hasonlóan az előző hétvégéhez - most sem lehet Budakalász irányába lehajtani kerékpárral.

A korlátozások ismét nem érintik a Békásmegyert Budakalásszal összekötő kerékpárutat, így a bevásárlóközpontot mindkét irányból kerékpárral és gyalogosan is el lehet érni a hétvégén.
Az Omszk park sem kerékpárral, sem gyalogosan nem használható a megadott időkeretek között.

Az intézkedésekről szóban (megafonon) és táblák segítségével is tájékoztatjuk a közlekedőket.

A KRESZ-tábla jelzése ellenére történő behajtás 30 ezer Ft-os bírságot von maga után, ebben az esetben figyelmeztetésre nincs jogszabályi lehetőség.

ℹ️ Akik a lezárás ellenére, illetve az első figyelmeztetést követően mégis használják a parkokat 50 ezer forintig terjedő helyszíni bírság, illetve 150 ezer forintig terjedő közigazgatási bírság szabható ki a közösségi együttélés szabályainak megszegése értelmében.

A Duna-partra hétvégén érvényes korlátozás vonatkozik az egyébként is zárva tartó Lupa-tó megközelítésére is.

( forrás: Budakalász Hivatalos Közösségi Oldala )


Vissza

Rólunk

Hamarosan...

Közösség

Kapcsolat

info@kalaszinaplo.hu