2020.05.18. 17.54                     GK

„Fantompolgi” avagy a szó, ami törlést és kommentháborút indított az önkormányzat facebook oldalán.

Miközben egy későbbi cikkünkhöz gyűjtöttünk anyagot, érdekes vitára bukkantunk. Az egyik kommentelő nevezte így a polgármestert, hiányolva őt a Magyar Közútkezelő illetékeseivel történt találkozóról.


fantompolgi komment.jpg

Az eredeti komment törlésre került, de miután ezt több kommentelő is nehezményezte, végül kisebb kommentháború tört ki a polgármester szerepvállalása kapcsán.

Feltehetőleg az válthatta ki a reakciókat, hogy a posztban ki lett emelve a polgármester neve, míg a tanácskozáson láthatóan nem vett részt.


közút tárgyalás.jpg


Ezért megtekintettük az elmúlt időszak polgármesteri részvételeit a hasonló találkozókon. A fényképek tanulsága alapján egészen idén márciusig, Dr. Göbl nem ( esetleg ritkán ) vett részt ezeken. Pár eseményben ugyan a fentiekhez hasonlóan szerepelt a neve, de semmilyen fénykép nem igazolta az adott találkozón való részvételét. Különösen meglepő, hogy még a szomszédos Szentendre polgármesterét is csak az alpolgármester fogadta, mely poszt alatt újra több kritikus megjegyzés született erre vonatkozóan.szentendre tárgyalás.jpg


Ezek után a márciusi két találkozó volt az első a nyilvános bejegyzések szerint, amelyeken a polgármester úr fizikailag is megjelent.


Már a választások után terjedtek olyan hírek, hogy Dr. Göbl csak részben örült a választás eredményének és kijelentette, munkája mellett minimális időt tud a polgármesteri szerepvállalásra rászánni. Önkormányzati munkatársaktól származó információink szerint Dr. Göbl valóban kevés időt töltött az elmúlt időszakban a város vezetésével.
Erre utal az is, hogy március 10.-én egy állampolgár közérdekű adatigényléssel fordult az önkormányzathoz, „Dr. Göbl polgármester munkábaNEMjárása” címmel.
A kapott válasz nem oszlatja el a kételyeket, inkább kijelentést tesz, miszerint a társadalmi megbízatású polgármesterre nem alkalmazható a napi munkaidőkeret.

Az önkormányzattól egy magánszemély folyamatosan közérdekű adatkérő formájában kikéri az adott hónap szerződéseit és megrendeléseit
A legutóbbi adatkérőben szereplő szerződéseket és a megrendeléseket áttekintve megállapítható, hogy a 2020.03.25.-e és 2020.04.31.-e között készült 22 db irat közül Dr. Göbl Richárd polgármester mindössze 1 szerződést írt alá saját kezűleg. A fenti iratok 13 különböző hétköznap készültek, ahol a polgármester helyett különböző helyettesek írtak alá.


göbl aláírása nélküli szerződés.jpg


Nemrégiben a budakalászi MSZP képviselője háborodott fel azon, hogy Dr. Göbl Richárd nevében Péterffy Gábor írt részére levelet és erős szavakkal szólította fel ezen gyakorlat megszüntetésére.


"Tisztelt Péterffy Gábor „polgármester úr”!

 

Régóta közszájon forog, hogy Ön a 2011 Egyesület háttérembere, aki a valódi irányítást végzi. Jól jelezte ezt a kompenzációs listán elfoglalt 2. helye, mellyel megelőzte az alpolgármestereket, az Egyesület elnökét és elnökségi tagjait. Jól jelezte a szükségtelen és túlfizetett tanácsadói szerződése, majd ország egyetlen olyan kabinetvezetői beosztása is, ahol a beosztott több fizetést kap, mint a város polgármestere főállásban.

 

Ennek ellenére szeretném az alábbiakra emlékeztetni.

 

Jelenleg még nem Ön Budakalász hivatalos polgármestere.

 

Nem kétlem, hamarosan valamilyen formában el fogja érni, hogy Ön lehessen névleg is a polgármester. Láthatóan általános gyakorlat ez Önnek, de kérem megválasztásáig tartózkodjon attól, hogy velem polgármesterként folytasson levelezést. "

péterffy nyilakkal.jpg


Próbáltunk Dr. Göbl Richárd polgármester úrhoz elérhetőséget keresni, de a vezetők közül  egyedüli személyként nincs nyilvános mobilszáma. Kerestük a Facebookon, de nincs polgármesteri profilja sem. A polgármester@budakalasz.hu-t a fentiek alapján láthatóan nem ő kezeli.

képviselők elérhetősége.jpg

Ugyan az önkormányzat oldalán feltűnik egy-egy videóban, ahol egy általában előre megírt szövegeket olvas fel, de úgy véljük, a környékbeli városok polgármestereinek többségéhez képest kevésbé hangsúlyos a jelenléte.

GK


Vissza

Rólunk

Hamarosan...

Közösség

Kapcsolat

info@kalaszinaplo.hu