Eredményes volt a felháborodás, végre lezárták a parkokat és a Duna-partot

Múlt héten a környező Duna-parti települések közül a kormány felhatalmazása ellenére egyedül Budakalász döntött úgy, hogy nem zárja le a közösségi tereit. Ennek köszönhetően azok a környékbeli lakosok, akik a szabadban szerették volna tölteni a húsvétot, ellepték a budakalászi tó és Duna-partot.Ez kisebbfajta káoszhoz vezetett, ami után komoly felháborodás tört ki az internetes felületeken, többen az önkormányzat vezetésének alkalmasságát is megkérdőjelezték.
Csütörtök este Gulyás Gergely miniszter bejelentette, hogy a kormány ismét felhatalmazást adott a polgármestereknek a közterületek lezárását illetően.
A múlt heti fiaskó után már Budakalász vezetése is lépett, és a Kálvária, az Omszk-park, illetve a Duna-part lezárása mellett döntött.
A Duna-part lezárása jól sikerült. Az egyik oldalról már Békásmegyer határában a szűk kis hídon meg lett fogva a forgalom, a másik oldalon pedig már a Metro körfogalom után le lett zárva az útszakasz. A fényképeket beküldő olvasóink szerint az ott szolgálatot ellátó zöld-karbantartók többnyire állták a sarat, melyhez hozzájárult, hogy az odaérkező turisták együttműködően fogadták a lezárás tényét. Egyik olvasónk viszont külön kiemelte a szakértelem hiányát. Aggályosnak vélte, hogy rendészek helyett, mindenféle szakértelem és tapasztalat nélkül látnak el biztosítási feladatokat az önkormányzat zöld-karbantartó munkatársai.
Kollégánk az Omszk-park lezárását ellenőrizte, beszámolója alapján a rendészeket dicséret illeti, mert a terület kellő mértékben körül volt kordonozva és láthatóan komoly erőfeszítéseket tettek azért, hogy újra és újra távozásra kérjék az Omszk-tó partját ellepő kirándulókat. De lezárás annak ellenére sem mondható sikeresnek, hogy kicsit az orwelli világot idézően, folyamatosan szólt a hangosbemondó is a tilosba tévedőknek.
Képeink alapján ugyanis látszik, hogy folyamatosan kisebb piknikek alakultak ki, míg a lezárásokat simán kikerülték, hogy az áruházakba gyalogosan eljuthassanak.
A nekünk nyilatkozó lakosok közül többen inkább azon háborodtak fel, hogy más városokkal ellentétben itt a helyi lakosok sem használhatták a közparkokat, mások pedig azon, hogy az áruházakba való gyalogos eljutást lehetetlenítettek el.
„Az irány jó, a kivitelezésen van még mit javítani” - mondta az egyik nekünk nyilatkozó lakos, miközben fejrázva elindult az Auchanba vezető zugösvény irányába.

 

 

 

Vissza

Rólunk

Hamarosan...

Közösség

Kapcsolat

info@kalaszinaplo.hu