A Budakalászi Polgármesteri Hivatal nem vonzó a munkavállalók körében, ugyanis sorban mondanak fel a hivatali dolgozók. Ennek következtében nemrégiben anyakönyvvezetői pályázatot kellett kiírni. Már az is kérdéseket vet fel, hogy az évek óta a városért dolgozó anyakönyvvezető miért adta be a felmondását, de az álláshely betöltése körül is történtek az igazán érdekes dolgok. Nem jelentkezett sok pályázó a kiírásra, de az egyik meghallgatott jelentkező szakmailag megfelelőnek tűnt, így szóban felvette a Deák Ferenc jegyző.
Jelenleg mégsincs anyakönyvvezetője Budakalásznak, az okoknak jártunk utána.

anyakönyveveztő.jpg


Információink szerint a budakalászi jegyző, Deák Ferenc és az eddigi anyakönyvezető konfrontálodása következtében az anyakönyvezető beadta az áthelyezési kérelmét. A pótlása érdekében pályázatot írtak ki, melyre mindössze páran jelentkeztek. A jelentkezőket behívták egy személyes elbeszélgetésre, mely után az egyiköjüket értesítették, hogy sikeresen megfelelt, és még a fizetés összegéről is tájékoztatást kapott. Mivel a régi anyakönyvezető október 1.-éig volt, ezért szeptember végét beszélték meg első munkanapnak a betanulás érdekében. 

A megbeszélés után Deák Ferencben megkérdőjeleződött a jelentkező szexuális irányultsága, ezért ismeretségi körében érdeklődni kezdett. Ebből a körből az a információ jutott vissza, hogy a jelentkező a saját neméhez vonzódik. Mivel az anyakönyvvezetők általában ismerik egymást, ez az érdeklődés elterjedt szakmai körökben is. Tudomásunk szerint, a fenti megerősítések miatt

Deák Ferenc a megbeszéltek ellenére az új anyakönyvvezető szerződésének elutasítása mellett döntött, mert nem akart egy meleg munkatárssal dolgozni, noha a felmondott anyakönyvvezető felmondási idejéből csak napok voltak hátra.
 
A jelentkező így nemcsak ezt a munkát vesztette el, hanem a megígért felvétele kapcsán egy másik munkát is elutasított. Tehát az őt ért diszkrimináció miatt jelenleg munkanélküli, miközben Budakalászon jelenleg nincs anyakönyvvezető.

Köszönjük Deák Ferenc jegyző úr!

Kérdéseinket elküldtük az önkormányzat részére, amint válaszolnak, frissitjük a posztot.

Vissza

Rólunk

Hamarosan...

Közösség

Kapcsolat

info@kalaszinaplo.hu