Sokakban kétségek merülnek fel, hogy Deák Ferencet szabályosan választották-e meg Budakalász jegyzőjének. Ezért oknyomozásba kezdtünk, melynek során kérdésekkel fordultunk dr. Deák Ferenchez. 

Azokat, akik egy jó tanácsadói szerződés reményében már keresték az eladó házakat a polgármester utcájában el kell keserítsük: 
Fontos új információ, hogy Dr. Göbl a háziorvosa is az általa kiválasztott szomszéd jegyzőnek, sőt a gyerekeik is kapcsolatban állnak egymással. 

Válaszait szerkesztés nélkül, teljes terjedelemben, fotóillusztrációkkal kiegészítve adjuk közre.


Tisztelt Horváth István!

A feltett kérdéseire az alábbi válaszokat adom:
Bizonyára Ön előtt is ismert, hogy a jegyzőket – pályázat útján – az adott település polgármestere nevezi ki (2012 előtt a jegyzői kinevezések a képviselő-testületeket illették meg). Az őszi helyhatósági választások után Budakalászon is így volt ez, egy érvényes és eredményes pályázati folyamat után döntött Polgármester úr úgy, hogy engem nevez ki jegyzőnek.

deák göbl.jpg

A választási eredmények ismeretében keresett meg polgármester úr, hogy munkámmal és tapasztalataimmal segítsem az új vezetés munkáját. Először egy megbízás keretében tettem ezt, majd az időközben kiírt jegyzői pályázaton is elindultam, a szakmai életutam talán kellő indok lehet e döntés megalapozására, erről további információkat itt talál: https://www.budakalasz.hu/wp-content/uploads/2020/01/De%C3%A1k-Ferenc-%C3%96n%C3%A9letrajz-2019.-december.pdf?x43734
Bármilyen pozícióról, új álláshelyről legyen szó, egy jelöltnek az addigi életútját, szakmai pályáját le kell zárnia és át kell állnia egy másik hivatás teljesítésére, és szükség szerint a jogszabályban meghatározott összeférhetetlenségi helyzeteket is meg kell szüntetnie. Ezt tettem én is. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hivatalánál több mint három éve fennálló köztisztviselői jogviszonyomat Elnök úrral egyeztetve, közös megegyezéssel 2019. október 31. napjával megszüntettem, azzal, hogy a még ki nem vett szabadságomat, összesen 10 napot, kértem, hogy adják ki.
Amint azt már erről a kérdésről több helyen is nyilatkoztuk, a rövid idejű megbízási szerződések megkötésére azért volt szükség, hogy segítsük az átadás-átvétel folyamatát és az új vezetők munkáját egy olyan ritka helyzetben, amikor a polgármester és az alpolgármesterek társadalmi megbízatásban látják el feladataikat. Az ön által említett és ismeretlen tettes elleni nyomozási cselekményekről nincs további információnk, a hónapokkal ezelőtt írásban feltett kérdéseket írásban megválaszoltuk. Azonban az valóban figyelemre méltó körülmény, hogy a feljelentésünk pl. a Kalászi Napló oldalain és az országos médiában hamarabb váltak hírré, mint ahogyan erről mi hivatalosan értesülhettünk.
A szomszédság kérdésével kapcsolatban egy félreértést szeretnék tisztázni: bár közel lakunk egymáshoz, nem vagyunk szomszédok.

deák göbl szomszédság.jpg
( szerk.: mellékeljük a google műholdképét ezzel kapcsolatban )


Családommal egyébként 2002-ben költöztünk Budakalászra, polgármester urat és családját nem sokkal ezután, a helyi közösségekből ismertük meg. Polgármester úr régóta a háziorvosom, egyik fiuk pedig a fiam őrsvezetője volt a cserkészcsapatban – de ilyen kötődésekről sokan be tudnak számolni Budakalászon.
Közéleti felelősségvállalásunk, együtt jár azzal, hogy mindenkivel meg kell találni a megfelelő hangot, akkor is, ha ez nem könnyű. Nem csupán az én, de valamennyi önkormányzati álláshely betöltésénél a szakmai és emberi alkalmassági tényezők játszák a meghatározó szerepet, nem az ismeretség.
Dr. Udvarhelyi István egykori budakalászi, jelenlegi pilisvörösvári jegyző úrral kapcsolatos kérdéseire a közszolgálati jogviszonyának a megszüntetése kapcsán általa kezdeményezett bírósági eljárás befejezését követően tudunk válaszolni. A folyamatban lévő jogi eljárás miatt a türelmüket kérem.
Kérem, hogy válaszaimat szerkesztés nélkül, teljes terjedelemben közöljék.

Üdvözlettel:
dr. Deák Ferenc jegyző

Vissza

Rólunk

Hamarosan...

Közösség

Kapcsolat

info@kalaszinaplo.hu