Deák Ferenc jegyző: „ Ha a református lelkész közbenjár, akkor azt a kis jogelleneséget bevállaljuk amire felhivod a figyelmet”  mondta büszkén a jegyző a munkatársának. Lássuk a részleteket.

deák göbl.jpg

Budakalászi ügy mutatja meg, milyen nagy is az egyház befolyása az állami hivatalok működésére.

A közelmúltban robbant ki a komoly visszhangot kiváltó református botrány, ahol a református egyház feje kegyelmet lobbizott ki Novák Katalin köztársasági elnöknél, melybe végül belebukott Novák Katalin köztársasági elnök, Varga Judit volt igazságügyminiszter és a lobbista Balog Zoltán püspök is.

De van Budakalászon is egy Balog Zoltán  (Bereczky Őrs református lelkész), Novák Katalin  (Fórián-Szabó Gergely alpolgármester, polgármesterjelölt), Varga Judit (Deák Ferenc jegyző), akik helyben hasonlóan elsimítják az egyház tagjainak problémáit.

Történt ugyanis, hogy dolgozik Budakalászon egy vállalkozó, aki egy bizonyos terméket árul(nem közszereplő, nevét adatvédelmi okból nem közöljük). A terméke jó, a vállalkozó a közösségben kedvelt, de az ügy szempontjából nem ez a döntő, hiszen ennek ellenére is elküldték,  viszont az igen, hogy a helyi református presbitérium tagja.

Noha a szerződése vélhetően fél éve lejárt, de a vállalkozó tovább árusított, egészen addig, amíg „Szilvi” ( feltehetően Szeleczky Szilvia csoportvezető ) jogellenességre figyelmeztető jelzésére a távozásra nem szólították fel. Már az is kérdéseket vet fel, hogy milyen önkormányzati működést feltételez, ahol a szerződés lejárta után 6 hónappal veszik észre, hogy probléma van?

Ennek következtében a vállalkozó eltávozott a bérelt önkormányzati ingatlanról és ezek után folytatódott le az internetre kikerült beszélgetés Fetterné Ferenczy Beatrix és Deák Ferenc jegyző között,  amiből kiderült, hogy  Bereczky Őrs református lelkész magán e-mail címéről megkereséssel fordult a város vezetői felé, hangsúlyozva, hogy az említett vállalkozó a református presbitérium ( református egyház döntéshozó szerve ) tagja.

A mellékelt hangfelvételből kiderült, hogy ez mennyire nyomós érv is a mai Magyarországon.

Fetterné:
„Figyelj ide, hallgass végig, ... pillanatnyilag, ha szerződést kötsz vele, az pillanatnyilag jogszerűtlen

Deák Ferenc jegyző
:

„Tudom, mutatok én neked valamit ... Bereczky Őrs református lelkész, ..... ( vallalkozó neve ) presbitérium tagja, innentől ez helyi politika, kérem végrehajtani. Lelkész írt 17 óra 16-kor én 17.18-kor hívtalak, innentől kezdve ez pont.”

Deák Ferenc jegyző:
„ Ha a református lelkész közbenjár, akkor azt a kis jogelleneséget bevállaljuk amire felhívod a figyelmet”

Fetterné
:

„Milyen összegre gondoltok egyébként?

Deák
: „álmodd meg, ki bírja fizetni”


Fetterné:
 „Szemétség amit mondok, de megkérdezem, hogy ő mégis mit gondol”

Kiderül a beszélgetésből, hogy feltehetően Szeleczky Szilvia vette észre a problémát, az eddigi jogellenességet, ami miatt a vállalkozónak távoznia kellett az általa bérelt, ám lejárt szerződésű helyről.

Deák
: „Szombattól visszamehet, megnyugodjanak az atyafiak

Majd a beszélgetésből kiderül, hogy polgármestertől, alpolgármesterig mindenki tud róla.

Ezek után Deák Ferenc jegyző az „erős vár a mi istenünk” és „atyafiakkal nem húzunk ujjat” szavakkal zárja a beszélgetést.

Tehát Budakalászon a református egyház presbitériumának tagjának olyan ügyintézés jár, ami egy átlag ember részére nem lehetséges. Bár a vállalkozó és terméke kedvelt, itt ennek ellenére elküldték, az új szerződést az egyházi kapcsolatai miatt kötötték, nyíltan kimondva azt, hogy az egyház kérésére a jogellenességet is bevállalják.

A jegyző egy városi működésében a szakmaiaságot képviseli a politikával szemben, a köznyelvben a törvényesség őrének hívják.  Ezért veszélyesek az olyan összefonodások, mint amilyenek Budakalászon jelenleg vannak. A jegyző a polgármester szomszédja, orvosi páciense, a gyerekeik együtt cserkészek, a jegyző annak a templomnak a világi vezetője, ahol Fórián-Szabó Gergely alpolgármester ( polgármesterjelölt ) felszólal. Az erkölcsi gát már átszakadt, amikor a jegyző homofób botránya utáni érdemi felelősségvállalás elmaradt.
A kikerült beszélgetés alapján a jogi gát soha nem is létezett.


Megdöbbentő, ahogy Deák Ferenc jegyző nemcsak, hogy a figyelemfelhívás ellenére jogellenességre utasítja beosztottját, hanem szinte büszkén közli, hogy a törvényesség őreként jogellenességet követ el.

A szerződést megtekintve, úgy tűnik, hogy azt Forián-Szabó Gergely, a 2011 Egyesület polgármesterjelöltje írta alá, ezzel hivatalossá téve a bevállalt "jogellenességet".

A beszélgetésben hallható állításokból bizonyosnak tűnik, hogy Deák Ferenc jegyző a szerződésről egyeztetett a polgármesteri körrel. Nehezen elképzelhető, hogy egy közgazdász képzettségű ember, mint Forián-Szabó Gergely,  jelenlegi polgármesterjelölt ne látta volna át azt, hogy a szerződés aláírása problémás lehet, miközben Deák jegyző még a hivatalban dolgozó egyszerű munkatárssal is nyíltan közölte ezt.

Külön érdekessége az ügynek, hogy az általunk fellelt adatok szerint az említett vállalkozó szerződése évek óta lejárt és azóta is árusít. 

Információnk szerint a Pest Vármegyei Rendőrség nyomozást is folytat az ügyben.


Önöknek vannak egyházi kapcsolatai? Ügyintézésük során ne felejtsenek el ezekre hivatkozni, ha a budakalászi önkormányzatban járnak.

Adatvédelmi okokból a vállalkozó nevét nem ismertetjük.

A hangfelvétel itt meghallgatható: ( erre kattintva )
https://www.youtube.com/watch?v=rT-HjEeWFTc

A reakció előre feltehető. A tisztességes városvezetést titkosszolgálati módszerekkel is tönkre akarják tenni. Csak éppen kiderült, hogy annyira tisztességesek, hogy dicsekednek is a jogtalansággal, egy telefon bekapcsolása pedig nem titkolszolgálati eszköz. 


Vissza

Rólunk

Hamarosan...

Közösség

Kapcsolat

info@kalaszinaplo.hu