A mai napon tartották volna Buzinkay György, a térség összellenzéki jelöltje ellen indult büntetőeljárások első tárgyalását.
Miközben a térség országgyűlési képviselő jelöltjeiről készülő cikkünkhöz gyűjtöttünk anyagot, többször belefutottuk abba az információba, hogy Buzinkay György ellen büntetőeljárások vannak folyamatban.
Utánajártunk a tényeknek.Elsőre mi is azt gondoltuk, hogy ez egy szokásos, a választásra időzitett, a másik lejáratására indított eljárás. De kiderült, hogy  inkább személyes ellentétekre vezethető vissza, Buzinkay György agresszív, ellenségkereső kommunikációjára, melytől akár az ellenzéki szövetségeivel, szavazóival kapcsolatosan se riad vissza. Ráadásul a büntetőeljárások már régóta, az egyik 2021. augusztusa és  2021. szeptembere óta tartanak.

Ezek az ügyek jutottak el mostanra odáig, hogy a Szentendrei Bíróság 2022.március 30.-ára meghallgatást tűzött ki, a felek megidézésével.


 

Információink szerint Buzinkay több esetben is olyan vádaskodásokat folytatott, ami ugyan a politikai céljait segítette, de sima feltételezéseken alapultak. Nemcsak az eljárásul szolgáló esetekben történt ilyen, de ezekben átlépte a megengedhető határvonalat és a sértett büntetőfeljelentést tett, az akkor éppen előválasztáson szereplő jelölttel szemben. Bár tudomásunk szerint a feljelentő tájékoztatta Buzinkayt az eljárás megindításáról és szerette volna az esetet Bíróságon kívül rendezni, de Buzinkay ezt nem vette komolyan és tovább sértegette a sértettet. Ennek következménye lett a következő büntetőeljárás. 
Noha Buzinkay már tisztában volt az ellene indított eljárásokkal, de információink szerint ezt nemhogy nem jelentette az előválasztás során, hanem az utolsó napokban, egy, az ellenzéki szövetségesét, a Jobbikos Pál Gábort támadó videót is közé tett az interneten. Feltehetően ennek a negatív kampánynak is köszönhetően minimálisan, az interneten érkezett szavazatokkal le is győzte az előzetesen esélyesebbnek tartott Jobbikos jelöltet. A hírek alapján Pál Gábor ezt a szövetségestől érkező támadást nem is tudta megemészteni, feltűnően inaktívvá vált az előválasztást követő időszakban és látható módon alig támogatja az őt hátba szúró Buzinkayt. 

Bár ekkora már a Rendőrség is kereshette az ellene indult büntetőeljárások kapcsán ( a feljelentések kapcsán különböző okból rendőrségi nyomozást is elrendelhetnek ), Buzinkay Györgyöt ez nem akadályozta abban, hogy egy volt Jobbikossal szemben hasonlóan támadó retorikát alkalmazzon és lenácizza őt. Mivel ebből is feljelentés született és újabb büntetőeljárás indult, ezért erről a kormányzati propaganda sajtó igyekezett is beszámolni.

Megpróbáltuk elérni a feljelentőt, aki szűkszavúan elismerte a fentieket és elmondta, hogy a mai tárgyalás a Bíróság által vétett eljárási hiba miatt maradt el, hamarosan újabb tárgyalás várható. Részletekbe nem kívánt bocsátkozni, de elmondta, hogy Buzinkay minősithetetlen módon sértegette és a lejáratására alkalmas hazugságokat terjesztett róla, melyet egyik politikai oldaltól sem fog eltűrni, ezért döntött a feljelentés mellett. 

Amint az ügy folytatódik, beszámolunk róla. 


Vissza

Rólunk

Hamarosan...

Közösség

Kapcsolat

info@kalaszinaplo.hu