Bántalmazó képviselő a budakalászi testületben?


Már 2 évvel ezelőtt hallottuk először, hogy Dr. Váli István, Budakalász 3. körzetének képviselőjével kapcsolatosan gyámügyi eljárás indult. A hírek már ekkor gyerekbántalmázással hozták összefüggésbe az ügyet.
Dr.Váli István képviselő a budakalászi polgármester dr. Göbl Richárd veje.
Már akkor is próbáltunk érdeklődni, de mindenhol falakba ütköztünk.

váli2
Aztán 1 hónappal ezelőtt újabb információ merült fel, ezért komolyabb háttérkutatásokba kezdtünk.


Sikerült beszélnünk olyan budakalászi lakossal, aki az eredeti esetet halva, írásban kereste Váli István képviselőt, aki a legelső levélre még válaszolt, de miután a gyámügyi eljárás iratainak bemutatása merült fel, a képviselő többé nem válaszolt.
Ekkor a Váli István apósához, a polgármesterhez fordult információért, melyre sosem érkezett válasz.
Mivel több ilyen levelet küldött, lehetetlennek tartja, hogy ezek ne érkeztek volna meg a hivatalos, önkormányzati címekre.

Kiderült az is, hogy egy budakalászi lakos egy kommentben gyerekverőnek nevezte Váli Istvánt, ezért Váli feljelentette az illetőt. Az ügy előkészítő tárgyalásig jutott, ahol kiderült, hogy a további tárgyalások során a gyámügyi iratokba betekintés válhat szükségessé.
Váli István ezek után visszavonta a feljelentést. ( szerkesztés: A cikkünk megjelenése után a 2011 Egyesület közleményt adott ki, melyben mellékelt kép szerint a feljelentett személy bocsánatot kért, a képviselő ezért vonta vissza a feljelentést. Szerkesztői megjegyzés ezzel kapcsolatosan: Már ezt az információt is mindössze azért írtuk bele, mert a képviselő elzárkozott az iratok bemutatásától. A mi célunk nem az ő lejáratása, hanem az igazság kiderítése. Közérdekű információnak tartjuk, ha egy képviselő kapcsán családon belüli erőszak esete merül fel, amit több forrás is megerősített. Nem szerettünk volna egyoldalú cikket, több címen, többször is megkerestük a képviselőt, sőt kiemelkedően hosszú, 18 nap válaszadási időt adtunk részére. Kellő együttműködés esetén, akár a cikkünk megjelenésétől is eltekintettünk volna )

De tudomásunkra jutott olyan, a család egyik ismerősétől származó információ is, hogy Váli István nem csak a gyereket bántalmazta, hanem a volt feleségét is. Az eset óta a házaspár külön él.

Kiderült az is, hogy újabb bejelentés érkezett Váli István gyerekeivel kapcsolatosan a gyámügyre. Ekkor a bejelentő információink szerint nem volt más, mint Váli István anyósa, a polgármester felesége.

Kaptunk olyan információt is, ami szerint még a 2011 Egyesületen belül is van olyan, aki  súlyos személyiségzavaros beteg emberként jellemezte Válit.


Az eset kapcsán sok emberrel beszéltünk, melyből számunkra egy erőszakos ember képe rajzolódott ki.

Az eset súlyára tekintettel mindenképpen szerettük volna meghallgatni a képviselő álláspontját, ezért az üggyel kapcsolatosan az alábbi kérdéseket küldtük el dr. Váli István képviselőnek, amire egy későbbi figyelmeztetés ellenére sem válaszolt.

Az ezekre a kérdésekre adott válaszokkal akár olyan módon is tisztázhatta volna magát, hogy a cikk megírására sem kerül sor.

De Váli István inkább bújkál, nem válaszol, ezzel szavak nélkül azt a gondolatot erősíti, hogy nem alaptalanok a vele szemben megfogalmazott vádak, így a cikk megírása mellett döntöttünk.

Amennyiben a terjengő hírek igazak, lehet-e helye a budakalászi testületben egy családon belüli erőszakot elkövető embernek?

Mivel a kérdéseket küldtek a polgármester email-címére is, ahonnan választ nem kaptak, ezért az a kérdés merül fel, hogy az eset a testület tudomásával zajlott? 

Váli Istvánnak küldött kérdéseink:
Miért indult Önnel kapcsolatosan két gyámügyi eljárás?
Valóban a saját anyósa tett bejelentést a 2. esetben?
Bántalmazta-e valamelyik gyerekét?
Bántalmazta-e a feleségét?
Válásuknak van-e köze a gyámügyi eljáráshoz?
Hajlandó-e részünkre elküldeni az ügy kapcsán keletkezett iratokat?


A kalászi Napló határozottan elitél mindenfajta családon belüli erőszakot.
Amennyiben Ön bántalmazás (akár szóbeli, lelki, fizikai vagy szexuális erőszak) áldozata, joga van a segítségre! Ha sérelmére bűncselekményt követtek el, jelentkezzen bármelyik rendőrkapitányságon, vagy tegyen bejelentést a 112-es központi segélyhívón!


Vissza

Rólunk

Hamarosan...

Közösség

Kapcsolat

info@kalaszinaplo.hu