2020. 03. 15. HI

Egy időszak eredményességének meghatározásához elsősorban a számokat lehet segítségül hívni. Sokszor tapasztalható, hogy egyesek jó kommunikációval olyan dolgot mutatnak felénk, amely a valóság pozitív eltorzítása. Szerencsés helyzetben vagyunk, mivel egy magánszemély közérdekű adatigényléssel fordult a városhoz, így pontosan lehet tudni, hogy a kommunikált munkával szemben milyen gyakorlati eredményeséggel is dolgozott az új városvezetés az októberi választások óta.

szerződés-aláírás-pixabay.jpg

A beadott adatkérőkből megállapítható, hogy az eddig eltelt időszakban mindössze 8 szerződések megkötése történt.

1, szerződés havi 800 ezer Ft megbízási díjért Dr. Deák Ferenccel az új képviselőtestület jogi és szervezési feladatainak koordinálásáért.

2, szerződés havi 800 ezer Ft megbízási díjért Péterffy Gáborral az önkormányzati és társszervei közötti kommunikációs eszközök operatív üzemeltetéséért.

3, szerződés 67,88 millió Ft-ról a Derby 2000 Kft.-vel a Taván csatornázásáért.

4, szerződés 3,42 millió Ft-ért a Danubia Kert Kft.-vel 79 db fa elültetéséről. ( az elültetett fák további 2,4 millió Ft )

5, szerződés 1 szerződés az ELMÜ-vel áramfelvétel megteremtéséről.                                  

6, szerződés havi 280 ezer Ft megbízási díjért Dankovits F. Gáborral ingatlanok területrendezéséhez kapcsolódó feladatok ellátására

7, szerződés 25 ezer Ft óradíjért Dr. Molnár Bence ügyvédi irodával a megbízó Budakalász város korábbi jegyzőjével fennálló jogvitára.

8, megállapodás a Városi Szolgáltató Nonprofit Zrt.-vel hídmérlegelésről.

De elemezzük kicsit ezt a 8 szerződést.

A legfontosabb és legnagyobb összegű, a Taván csatornázásáról szólt, mely szerződés tárgyalásait az előző városvezetés kezdte el. A többi szerződés közül 3  darab szerződés tanácsadókra szól, és egy ügyvédi megbízás, amely az előző jegyző kirúgásának szabályosságát kérdőjelezi meg, ami pervesztés esetén további jelentős kiadás lehet a város részére. Ezen felül mindössze a 79 db fa elültetésért járó 3,4 milliós szerződés megkötése történt meg.

Ezzel szemben a közérdekű adatkérésékből megtudható, hogy a szomszédos Szentendre városa ugyanezen időszak alatt 79 db szerződést kötött a 8 budakalászi szerződéssel szemben.

 Biztosak vagyunk abban, hogy egy városvezetés nem egyszerű, egy szerződés megkötését komoly tárgyalások és érdemi előkészítő munka előzi meg. De ha a jelentéktelen vagy tanácsadói /ügyvédi szerződéseket levesszük, akkor mindössze 2 érdemi szerződés történt az elmúlt időszakban, miközben a 2011 Egyesület propaganda médiájává váló  Budakalászi Hírmondó és a város Facebook oldala azt kívánja sugallani, milyen komoly munka folyik.

Ezek a számok a kedves olvasó szerint valóban ezt mutatnák?


Vissza

Rólunk

Hamarosan...

Közösség

Kapcsolat

info@kalaszinaplo.hu