Április 24. óta kaphatóak a mosható maszkok több budakalászi boltban. A járvány idején minden olyan helyzetben érdemes maszkot viselni, amikor több emberrel is találkozhatunk, a 65 éven felüliek számára pedig kifejezetten javasolt, hogy maszkban lépjenek ki az otthonaikból. A lakosság számára az egyszer használatos sebészi maszkok helyett a dupla rétegű, magas hőfokon mosható textil maszkokat ajánlotta nemrég a Semmelweis Egyetem rektora.

Az alábbi helyeken lesz kötelező az arc eltakarása Budakalászon:

a MÁV-HÉV és a BKK járművein és a megállóhelyeken
a személytaxival, valamint a Görkocsi Bt. által végzett személyszállítási szolgáltatás igénybevétele során
a bevásárlóközpont boltjaiban
kivételt képeznek a ötelező arc eltakarés alól azok, akiket másoktól arra alkalmas eszköz (pl. plexifal) választ el
Húsvétkor az Önkormányzat 2500 maszkot juttatott el a 65 év feletti budakalászi lakosoknak, további 500 darab maszkot pedig a Szent Ferenc Karitász és a Családsegítő Szolgálat révén díjmentesen bocsájt a rászorulók rendelkezésére.

FONTOS! A maszkot jól kell viselni, használni. dr. Göbl Richárd polgármester tanácsai a maszk viselése kapcsán, melyet a 65 év felettieknek kiküldött maszkok mellé adott tájékoztatásul az önkormányzat.

 

Április 24-től pedig jó minőségű, többször felhasználható, az orr részen merevített és magas hőfokon mosható szájmaszkokat lehet megvásárolni az alábbi boltokban:

Dévai Vegyeskereskedés, 2011 Budakalász, Sas utca 30.
Anikó Csemegebolt – 2011 Budakalász, Budai út 83.
Tomi ABC – 2011 Budakalász, Széchenyi utca 63.
CBA Tavirózsa – 2011 Budakalász, Omszk park 3.
CBA Pálma – 2011 Budakalász, Budai út 26.
Vasbolt – 2011 Budakalász, Petőfi tér 3.

Big Ben Teaház – Omszk park, Auchan

Valódi Étkek Boltja – József Attila u. 53.

A maszkok (400 forintos darabáron) higiénikus zárt csomagolásban vásárolhatók meg, a két maszkot tartalmazó csomag ára 800 Ft. Az Önkormányzat bizományi értékesítésre a beszerzési áron bocsátotta a boltok rendelkezésére a maszkokat, azzal a feltétellel, hogy a boltok is haszon nélkül, önköltségi áron adhatják csak tovább a budakalásziaknak.

Április 27-től a fővárosi a boltokban és a tömegközlekedési eszközökön már kötelező a maszk vagy más, arc eltakarására alkalmas eszköz használata.

Budakalászon április 28-tól lép életbe az erről szóló rendelet, melynek értelmében a Budakalász területén működő valamennyi kereskedelmi egységben (a hipermarketekben, a beváráslóközpont üzleteiben, a városi kisboltokban, valamint a postán is) a bolti személyzet és a vásárlók csak arcot eltakaró maszkban vagy sálban, kendőben tartózkodhatnak.

A maszkokat áruló budakalászi üzletek körét úgy választottuk ki, hogy a maszkok valamennyi budakalászi városrészből könnyen elérhetőek legyenek, de a kezdeményezéshez más üzletek is csatlakozhatnak az info@budakalasz.hu e-mail címen jelentkezve.

forrás: budakalasz.hu 
varott maszk2.jpg


Vissza

Rólunk

Hamarosan...

Közösség

Kapcsolat

info@kalaszinaplo.hu